Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Εφηβικές σχέσεις εξάρτησης με το Internet

Τι έδειξε πανελλαδική έρευνα σε μαθητές 14 έως 16 ετών

Τα παιδιά της επαρχίας είναι πιο ευάλωτα στην εξάρτηση από εκείνα των αστικών κέντρων. Αιτία το γεγονός ότι σπάνε την απομόνωσή τους ανοίγοντας παράθυρο στον κόσμο.

Πρόσφατη έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του νοσοκομείου Παίδων "Α. Κυριακού" σε πανελλαδικό δείγμα μαθητών Γ΄ Γυμνασίου - Α΄ Λυκείου, 14 - 16 ετών έδειξε πως το ποσοστό των εφήβων με συμπεριφορά εξάρτησης είναι μεγαλύτερο στις πόλεις της περιφέρειας σε σύγκριση με την Αττική.

όπως δημοσιεύει το "Έθνος", από την πανελλαδική έρευνα διαπιστώθηκε ότι:

  • Το 2,4 των εφήβων εμφανίζει συμπεριφορά εξάρτησης και το 19,1% παρουσιάζει οριακή χρήση, βρίσκονται δηλαδή ένα σκαλοπάτι πριν τον εθισμό.

  • Δεν διαπιστώθηκε διαφορά ανάμεσα στα φύλα. Αγόρια και κορίτσια φαίνεται πως κάνουν πλέον παρόμοια χρήση του Διαδικτύου, σε αντίθεση με το παρελθόν όταν τα αγόρια ήταν πρωταγωνιστές.
  • Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν τον πρώτο σε συχνότητα λόγο που οι έφηβοι με συμπεριφορά εξάρτησης χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.
  • Ακολουθούν σε συχνότητα χρήσης τα on-line παιχνίδια.
  • 63% του συνόλου των εφήβων αναφέρει ότι δημοσιοποιεί προσωπικά του δεδομένα στο Διαδίκτυο. 
  • 18,5% αναφέρει ότι θα συναντάει κάποιον διαδικτυακό φίλο στον φυσικό κόσμο.
  • Οι έφηβοι με συμπεριφορά εξάρτησης επιδίδονται σε παιχνίδια τύχης (ηλεκτρονικός τζόγος) και χρησιμοποιούν υλικό με σεξουαλικό περιεχόμενο σημαντικά συχνότερα από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Κατεβάστε δωρεάν το Stellarium

Το Stellarium είναι μια δωρεάν ανοιχτού κώδικα εφαρμογή-πλανητάριο η οποία παρουσιάζει στην οθόνη του υπολογιστή σας μια ρεαλιστική τρισδιάστατη εξομοίωση του νυχτερινού ουρανού. Περιλαμβάνει έναν κατάλογο με περισσότερα από 600.000 αστέρια, εικόνες νεφελωμάτων, μια ρεαλιστική απεικόνιση του Ηλιακού μας Συστήματος με όλους τους πλανήτες και τους δορυφόρους τους. Κάνοντας κλικ σε κάποιο αντικείμενο θα δείτε το όνομά του, την απόστασή του και άλλες λεπτομέρειες, ενώ μπορείτε να κάνετε ζουμ για να το δείτε και από κοντά. Το πρόγραμμα σας δείχνει τον ουρανό σύμφωνα με την τωρινή γεωγραφική θέση ή σύμφωνα με τη θέση οποιουδήποτε άλλου μέρους στη γη. Σας επιτρέπει επίσης να προσομοιώσετε κινήσεις πηγαίνοντας μπρος και πίσω στο χρόνο με διάφορες ταχύτητες. Επιπλέον, περιλαμβάνει ρεαλιστική ατμόσφαιρα, εξομοίωσης της ανατολής και της δύσης, διαφορετικά τοπία, αστερισμούς από έντεκα διαφορετικούς πολιτισμούς, λειτουργία νυχτερινής όρασης κ.α.


Πηγή: www.newsbeast.gr

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Παραστάσεις Καραγκιόζη σε πλατείες

Σε πλατείες της Νίκαιας και του Ρέντη θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις Καραγκιόζη από τον καραγκιοζοπαίχτη Μιχάλη Ταυλάτο.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής:

3 Ιουλίου: Πλατεία Αγίας Άννης (Π. Ράλλη και Αγίας Άννας) Ρέντης

10 Ιουλίου: Πλατεία Χαλκηδόνας Νίκαια

17 Ιουλίου: Πλατεία Παιδικής Στέγης Νίκαια

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00

Πηγή: www.polisnikaia.gr


Οι Μουσικές Βραδιές στο Κηποθέατρο συνεχίζονται...

Quintetto Novitango & Andre Maia / 3/7/2011
Είσοδος 10 €, Ώρα έναρξης 21:00

Νέο tango από σύγχρονους Αργεντίνους συνθέτες.
Σέρτζιο Ναστάζε (βιολί), Σταύρος Κατηρτζόγλου (κιθάρα), Γιάννης Αντωνόπουλος (πιάνο), Γιώργος Θεοδωρακάκος (κοντραμπάσσο), Αναστασία Γεωργάκη (ακορντεόν, επιμέλεια). Στο γενικότερο κλίμα της αναβίωσης του Tango σε παγκόσμιο επίπεδο επιχειρεί να καλύψει διάφορες όψεις του Nuevo Tango μέσα από τις πρωτοποριακές συνθέσεις του A. Piazzolla και άλλων συνθετών που συνδυάζουν με θαυμάσια ισορροπία τη συγκινησιακή φόρτιση του παραδοσιακού Tango με την επιμελημένη τεχνοτροπία της λόγιας μουσικής.
Συμμετέχει ο Πορτογάλος Fadista Andre Maia. Τραγούδι: Φένια Παπαδόδημα.


Συναυλία Fado με την Paula Colaco

Τι μουσικό σχήμα που θα επισκεφθεί τη χώρα μας, έρχεται από την Πορτογαλία και συγκεκριμένα από την καρδιά της Λισαβόνας, την Αλφάμα (η πιο παλιά γειτονιά της πρωτεύουσας) όπου αναπτύχθηκε και επιβιώνει ως τις μέρες μας, σχεδόν αναλλοίωτο, το παραδοσιακό fado. Το fado tradicional είναι περισσότερο μία φιλοσοφία ζωής παρά ένα απλό είδος μουσικής και απαιτεί μια ιδιαίτερη τεχνική και ερμηνεία από τον fadista Αποτελεί δε μια κλειστή κοινωνία (κάτι σαν τους παλιούς ρεμπέτες στον Πειραιά). Η μετάδοση της παράδοσης του fado γίνεται ακόμα και στις μέρες μας προφορικά, μέσα στις ταβέρνες.
Paula Colaco (γυναίκα fadista), Paulo Rocha (άντρας fadista) Flavio Cardoso (πορτογαλική κιθάρα), Flavio Cesar Massene Cardoso (κλασική κιθάρα).

Πηγή: www.polisnikaia.gr


Χορηγοί Επικοινωνίας





Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

" Έλα στην Ανακύκλωση " με την COSMOTE

Στην COSMOTE, βλέπουμε τον κόσμο γεμάτο δράσεις για το Περιβάλλον, γι αυτό και συνεχίζουμε δυναμικά την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων & αξεσουάρ, μπαταριών και μελανοδοχείων με το πρόγραμμα " Έλα στην Ανακύκλωση "

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται με επιτυχία από το 2005 στο πλαίσιο του πιστοποιημένου κατά το πρότυπο ISO 14001, Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, στα κτίρια της εταιρείας και στο δίκτυο καταστημάτων COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα. Έως το 2009, συγκεντρώθηκαν πάνω από 24,8 tn κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, πάνω από 123,6 tn μπαταριών και 4.800 τεμάχια μελανοδοχείων.

Με το πρόγραμμα αυτό και με το μήνυμα "Ο κόσμος θα γίνει πιο πράσινος με τη βοήθειά σου", η COSMOTE, καλεί και παροτρύνει το κοινό και τους εργαζομένους της να εντάξουν την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητά τους.

Τ πρόγραμμα " Έλα στην Ανακύκλωση " συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην καταπολέμηση της ρύπανσης του εδάφους και του υδάτινου ορίζοντα, καθώς και στη μείωση του όγκου απορριμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ένα μόνο κινητό τηλέφωνο, αποτελείται από δεκατέσσερα διαφορετικά υλικά, όπως πλαστικό και μέταλλα, το 90% των οποίων μπορεί να ανακυκλωθεί, εξοικονομώντας μεγάλες ποσότητες ενέργειας.


  • Οι μπαταρίες ευθύνονται για το 20% των τοξικών ουσιών των απορριμμάτων, καθώς περιέχουν μόλυβδο, κάδμιο και υδράργυρο. Με την εναλλακτική διαχείρισή τους, αποφεύγεται η απόρριψή τους στο περιβάλλον και, συνεπώς, η μόλυνση του εδάφους, του υδάτινου ορίζοντα και τελικά της διατροφικής αλυσίδας και του πόσιμου νερού


  • Τα άδεια μελανοδοχεία φτάνουν στην Ευρώπη τα 200 εκατομμύρια τεμάχια το χρόνο και μόνο το 20% αυτής της ποσότητας ανακυκλώνεται. Η μη ελεγχόμενη απόρριψή τους βλάπτει το περιβάλλον, καθώς εξαιτίας της παρουσίας του πλαστικού, η αποσύνθεσή τους μπορεί να διαρκέσει και 1000 χρόνια. Κάθε μελανοδοχείο μπορεί να ανακυκλωθεί από 3 έως 7 φορές.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.", το Συλλογικό Συστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών "ΑΦΗΣ" (Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών".

Πηγή: www.cosmote.gr

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Υπόσχεση και Νόμος του Προσκόπου

Υπόσχεση του Προσκόπου

Υπόσχομαι στην τιμή μου
να εκτελώ το καθήκον μου στο Θεό και την Πατρίδα
να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση
και να τηρώ το Νόμο του Προσκόπου.


Νόμος του Προσκόπου

  1. Ο Πρόσκοπος λέει την αλήθεια και κρατά το λόγο του.
  2. Ο Πρόσκοπος είναι δίκαιος, άξιος να τον εμπιστεύονται, ξέρει να πειθαρχεί και να τηρεί τους Νόμους.
  3. Ο Πρόσκοπος είναι χρήσιμος στην οικογένειά του και την κοινωνία.
  4. Ο Πρόσκοπος είναι φίλος και ευγενής προς όλους κι αδελφός με κάθε Πρόσκοπο.
  5. Ο Πρόσκοπος σέβεται τον εαυτό του και τους άλλους, προσέχει τα λόγια και τις πράξεις του.
  6. Ο Πρόσκοπος αγαπά τη φύση και προστατεύει το περιβάλλον.
  7. Ο Πρόσκοπος είναι εύθυμος και αισιόδοξος.
  8. Ο Πρόσκοπος είναι οικονόμος και φροντίζει για την καλή χρήση του χρόνου.
  9. Ο Πρόσκοπος είναι εργατικός και προοδεύει με τις ικανότητές του.
  10. Ο Πρόσκοπος είναι αποφασιστικός, έχει θάρρος και αυτοπεποίθηση και αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του.
Πηγή: www.sep.org.gr

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

3η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση που διοργάνωσε η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού (ΕΔΟΚ) στις 14 και 15 Μαΐου στο Σχιστό (περιοχή πρώην Λατομείων) με την συμμετοχή ομάδων πολιτικής προστασίας και εθελοντών. Στην άσκηση πήραν μέρος 45 εθελοντές μέλη διασωστικών ομάδων: Διασωστική ομάδα ΕΕΕΔΕΑ Πετρούπολης, Διασωστική ομάδα ΕΟΠΠ Περιστερίου, Διασωστική ομάδα Φιλαδέλφειας, καθώς και οι Πρόσκοποι του 8ου Συστήματος της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Νίκαιας-Κορυδαλλού και εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας Αιγάλεω. Είναι η δεύτερη φορά που η ετήσια άσκηση της ΕΔΟΚ πραγματοποιείται στην συγκεκριμένη περιοχή, μετά την επιτυχία που είχε σημειώσει τον Οκτώβριο του 2009.

Σκοπός της ήταν να γίνει ένα όσο το δυνατόν ρεαλιστικό σενάριο αστικής διάσωσης τροχαίου, αστικής διάσωσης σεισμού, ορεινής διάσωσης με χρήση ορειβατικού εξοπλισμού, καθώς και δασικής πυροπροστασίας - πυρόσβεσης με τη συνεργασία διαφόρων διασωστικών ομάδων.

Τα συγχαρητήρια του στα μέλη της ΕΔΟΚ και σε όλους τους συμμετέχοντες εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, που παρακολούθησε μέρος της άσκησης.

Πηγή: www.korydallos.gr

19η Γιορτή Βιβλίου αφιερωμένη στους αθλητές των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics

Το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του με το βιβλίο δίνει και φέτος ο Δήμος Κορυδαλλού με τη διοργάνωση της 19ης Γιορτής Βιβλίου στην πλατεία Ελευθερίας. Εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων, παλαιότεροι και νεότεροι αλλά και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης που φέτος είναι αφιερωμένο στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics - Αθήνα 2011 και στους ιδιαίτερους αυτούς αθλητές που παίρνουν μέρος σε αυτή την παγκόσμια γιορτή.

Αντιπροσωπεία τους θα παραστεί στα εγκαίνια των εκδηλώσεων την Παρασκευή 17 Ιουνίου μεταφέροντας την αξία της συμμετοχής, της προσπάθειας και του αγώνα πέρα και πάνω από δυσκολίες, δίνοντας ένα ιδιαίτερα συμβολικό μήνυμα. Ομιλητές της βραδιάς θα είναι ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και η Μαρία Μαγείρου, εκπρόσωπος του οργανισμού διοργάνωσης των αγώνων. Στη συνέχεια η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αγγελική Βαρελλά θα παρουσιάσει το βιβλίο της "Ο υπέροχος κόσμος των νικητών".
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Πέμπτη 16 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.: έναρξη 19ης Γιορτής Βιβλίου.
Παρασκευή 17 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.: εγκαίνια.
Σάββατο 18 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.: Παιδικό πάρτι με πολλά παιχνίδια, καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες για όλα τα παιδιά.
Κυριακή 19 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.: "Ο Καραγκιόζης γιατρός" από το Θέατρο Σκιών Ηλία Καρελλά. Ο λαϊκός ήρωας μας συμβουλεύει για τη διατροφή και την άθληση. Μετά την παράσταση τα παιδιά θα φτιάξουν με τους καραγκιοζοπαίχτες ένα μικρό θέατρο σκιών και θα ζωντανέψουν τη δική τους παράσταση.
Δευτέρα 20 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.: Καλλιτέχνες - εκπαιδευτές από τα Εργαστήρια Τέχνης Κορυδαλλού θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες επίδειξης σκάκι - σιμουλτανέ από τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού.
Τρίτη 21 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.: Καλλιτέχνες - εκπαιδευτές από τα Εργαστήρια Τέχνης Κορυδαλλού θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους. Θα ακολουθήσουν μοντέρνοι χοροί από τα χορευτικά τμήματα του τομέα πολιτισμού του Οργανισμού.
Τετάρτη 22 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.: "Ο Καραγκιόζης Ολυμπιονίκης" από το Θέατρο Σκιών Ηλία Καρελλά. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι για όλα τα παιδιά, παιχνίδια και πειράματα από τον μαγικό κόσμο των σκιών.
Πέμπτη 23 Ιουνίου, 8:00 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού. Συμμετέχουν και χορευτικά τμήματα των ΕΔΑΠΕ.
Παρασκευή 24 Ιουνίου, 8:00 μ.μ.: Η μουσική δημιουργία των ωδείων της πόλης μας. Συμμετέχει το "Έντεχνο ωδείο".
Σάββατο 25 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.: Συναυλία ροκ με τους "Groove Therapist" και τους "Orama".
Κυριακή 26 Ιουνίου, 8:00 μ.μ.: Η μουσική δημιουργία των ωδείων της πόλης μας. Συμμετέχουν: "Μουσική Σχολή Αλύπιος", "Λυρικό Ωδείο", "Σχολή Παπαδάτου", "Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού".

Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 7:30 - 10:30 μ.μ. Δευτέρα, Τρίτη: 7:30 μ.μ. - 9:30 μ.μ.

Πηγή: www.korydallos.gr

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Κορυδαλλού: Πράξη ελπίδας, πράξη ζωής

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πρωτοβουλία σωτήρια, καθοριστική για την ανθρώπινη ζωή, μία πράξη προσφοράς σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.
δίνοντας αίμα, προσφέρουμε ζωή, ενεργοποιούμε την κινητήρια δύναμή της, κάνουμε μία πράξη ελπίδας και όχι μία κίνηση φιλανθρωπίας. Γιατί το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η επιβίωση εξαρτάται αποκλειστικά από την μετάγγιση αίματος. Είναι οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι όσοι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, στην πλειοψηφία τους παιδιά και οι πάσχοντες από αιματολογικές ασθένειες.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει μία ακόμα αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 στο κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα, Πλατεία Μέμου, από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στο ισόγειο των ΕΔΑΠ. 
Στο Δ¨ημο Κορυδαλλού λειτουργεί Τράπεζα αίματος που είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει όλους τους Κορυδαλλιώτες και τους συγγενείς τους στις περιπτώσεις ανάγκης. Και οι ανάγκες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών είναι ιδιαίτερα αυξημένες, τόσο λόγω των τροχαίων ατυχημάτων, όσο και της υπολειτουργίας των φορέων που διοργανώνουν αιμοδοσίες. Τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα έλλειψης γι' αυτό και η αιμοδοσία της 24ης Ιουνίου, είναι πολύ μεγάλης σημασίας για όλους μας!
Αξίζει να θυμόμαστε ότι:
  • Για να σωθεί ένας βαριά τραυματισμένος με εσωτερική αιμορραγία χρειάζονται 20-50 αιμοδότες.
  • Για να σωθεί μία μητέρα με ρήξη μήτρας κατά τον τοκετό χρειάζονται 10-15 αιμοδότες.
  • Για να σωθεί ένας άρρωστος με ακατάσχετη γαστρορραγία χρειάζονται 10-15 αιμοδότες.
  • Για να σωθεί ένα παιδί με μεσογειακή αναιμία χρειάζονται 12-36 αιμοδότες.
Πηγή: www.korydallos.gr

Ημέρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

Ημέρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στα πλαίσια  των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση ανακοίνωσε τα ετήσια αποτελέσματα του 2010 των προγραμμάτων Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Υλικών Συσκευασίας, που υλοποιεί σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συνολικά συλλέχθηκαν 105.234 τόνοι συσκευασιών το 2010, ποσότητα κατά 74,64% μεγαλύτερη από το 2009.

Με βάση τα συγκριτικά στοιχεία που παρουσίασε η Ανταποδοτική Ανακύκλωση συνέβαλλε στην συλλογή 105.234,793 τόνων συσκευασιών το 2010 έναντι 412.783 της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τα συνολικά έσοδα από την έναρξη λειτουργίας ανήλθαν σε 3,699 εκατ. ευρώ έναντι 221,843 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης οι στόχοι ανακύκλωσης επιτεύχθηκαν και αυτό την καθιστά το μοναδικό Εθνικό Συλλογικό Σύστημα που πέτυχε αύξηση των ποσοτήτων συλλεγμένων συσκευασιών το 2010 σε σχέση με το 2009.

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση είναι ο εθνικός φορέας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ως Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανακύκλωσης Συσκευασιών, με σκοπό την οργάνωση, την ανάπτυξη και την προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών σε όλη τη χώρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στη χώρα μας υπάρχουν δύο εγκεκριμένα Συλλογικά Συστήματα Ανακύκλωσης Συσκευασιών: Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση, με τα "σπιτάκια ανακύκλωσης"  και το έτος έναρξης λειτουργίας μόλις το 2008 και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), με τους μπλε κάδους και έτος έναρξης λειτουργίας το 2003.

"Είναι σαφές ότι η Ανταποδοτική Ανακύκλωση προχωρά αποδοτικά την ανακύκλωση συσκευασιών σε όλη τη χώρα και ανταποδίδει στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Για αυτό και οι πολίτες αγκαλιάζουν τις προσπάθειές της, ανεβάζοντάς την στην κορυφή. Με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης η Ανταποδοτική Ανακύκλωση θα συχεχίσει να τιμά στο ακέραιο αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: www.econews.gr

Μέρα γιορτής στο Άλσος της Δεξαμενής της Νίκαιας

Μέρα γιορτής ήταν για τους 500 εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση για τη φροντίδα και συντήρηση του του άλσους του Αγίου Φίλιππα, την Κυριακή 12 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι του άλσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, του τηλεοπτικού σταθμού SKAI , του halkidona.gr, της εθελοντικής διασωστικής ομάδας του Κορυδαλλού και της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Νίκαιας - Αγίου Ι. Ρέντη - Κορυδαλλού.

"Στόχος μας είναι να κάνουμε εθελοντικές δράσεις στην πόλη. Αρχίζουμε από το άλσος του Αγίου Φίλιππα, του μεγαλύτερου πνεύμονα του Πειραιά. Βάφουμε, συντηρούμε, καθαρίζουμε, ανακυκλώνουμε. Κάνουμε το άλσος υπόθεση όλων". Δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Παύλος Μπίχτας, που είχε την ευθύνη εκ μέρους του Δήμου.

Οι εθελοντές που συμμετείχαν, οργανώνονταν από υπεύθυνους του Δήμου σε ομάδες και έκαναν στοχευόμενες δράσεις στο χώρο. Συνολικά μαζεύτηκαν 270 σακούλες ξερά χόρτα και συγκεντρώθηκαν 6 κάδοι ανακυκλώσιμα υλικά. Καθαρίστηκαν και βάφτηκαν οι τουαλέτες του άλσους που ήταν κλειδωμένες για περισσότερο από ένα χρόνο, καλλωπίστηκε το θεατράκι, τοποθετήθηκαν τραπεζοκαθίσματα, βάφτηκαν τα όργανα της παιδικής χαράς και καθαρίστηκε με αμμοβολή τμήματα των πέτρινων τοιχίων. 

Ο χώρος γέμισε από νωρίς με το γέλιο και την ενέργεια των παιδιών που ήρθανε είτε οργανωμένα είτε με τους γονείς τους για να συμμετάσχουν στη δράση για το άλσος της πόλης τους, της γειτονιάς τους.

Στη δράση ανταποκρίθηκαν οι μαθητές του κέντρου πληροφορικής INTERactive EDUcation, μαθητές από το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, η ομάδα του Phoenix Radio, το συνεργείο καθαρισμού της Karcher που παραχώρησε ανθρώπους και μηχανήματα και τους εθελοντές γλύκαναν και δρόσισαν τα νοστιμότατα φρούτα που προσέφερε το προεδρείο της Α' Λαϊκής Πειραιά "Η Συνδικαλιστική Ένωση".

Για την εκδήλωση ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης δήλωσε:
"Σήμερα είναι μέρα γιορτής για το άλσος. Η ανταπόκριση του κόσμου - παρά το γεγονός ότι είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ευχαριστώ όλους όσους μόχθησαν για τη διοργάνωση της δράσης. Όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν εξαιρετικά για να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα τον καλλωπισμό του άλσους. Η γιορτή αυτή δεν τελειώνει εδώ. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερες ενέργειες. Η μαζική παρουσία εθελοντών μας "επιβάλλει" να κάνουμε περισσότερα.

Πηγή: www.polisnikaia.gr

Αφιέρωμα στο μεγάλο Καραγκιοζοπαίχτη "Βάγγο"

Σας προσκαλούμε σε ένα αφιέρωμα στον μεγάλο καραγκιοζοπαίχτη "Βάγγο" που θα γίνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου & Προύσσης). Θα ακολουθήσει παράσταση από τον μαθητή του Μιχάλη Ταυλάτο.







Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Προσκοπισμός

Εθελοντικός, παγκόσμιος και ανοικτός σε όλους, ο Προσκοπισμός είναι η μεγαλύτερη Κίνηση νέων στον κόσμο σε περισσότερες από 150 χώρες και παιδιά και νέους από 7 έως 30 ετών.
Μία Κίνηση που στηρίζεται σε ένα σύγχρονο παιδαγωγικό σύστημα που οι ρίζες του ξεκινούν από την Αρχαία Ελλάδα και καταλήγουν στους σύγχρονους παιδαγωγούς.
Μία Κίνηση με Αξίες Ζωής όπως: Πίστη στο Θεό, Καθήκον στην Πατρίδα, τον Συνάνθρωπο και τον εαυτό μας.
Μία Κίνηση που κάνει πράξη το καθήκον προς την κοινωνία και πρωτοστατεί στη βελτίωση της ποιότητας ζωής με μία σειρά από δράσεις όπως δενδροφυτεύσεις, δασοπροστασία, αγωγή υγείας.
Μία Κίνηση που με βάση το παιχνίδι, τη ζωή στο ύπαιθρο, την αυτογνωσία και την αυτοεκπαίδευση δίνει σε κάθε παιδί ωφέλιμα βιώματα και νέες εμπειρίες.
Μία Κίνηση η οποία στηρίζεται σε χιλιάδες εθελοντές ενήλικες που αγαπούν το παιδί και πιστεύουν στις ικανότητές του, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.
Μία Κίνηση που περισσότεροι από 2.000.000 Έλληνες μέχρι σήμερα έχουν γνωρίσει το έργο της και υποστηρίζουν την εξάπλωση της Προσκοπικής Ιδέας ως τρόπου ζωής.
Μία Κίνηση που συμβάλλει στην ένταξη του παιδιού και του νέου στην κοινωνία του Αύριο.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Καρναβάλι Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη

6 Μαρτίου 2011.
Τα άρματα βρίσκονται ήδη σε θέση "μάχης" για την μεγάλη παρέλαση.
Περισσότεροι από 7.000 καρναβαλιστές πήραν μέρος στην παρέλαση των αρμάτων που διοργάνωσε ο Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Ανάμεσα τους και η 8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού έδωσε για άλλη μια φορά το παρόν.
Φορώντας το γιορτινό χαμόγελο, όλος αυτός ο κόσμος συμμετείχε στις εκδηλώσεις σατιρίζοντας την Ελληνική επικαιρότητα, την οικονομική κρίση, αλλά έδειξαν και την ευαισθησία τους σε περιβαλλοντικά θέματα.

8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μεγάλη Χειμερινή Δράση Υπαίθρου (Λίμνη Πλαστήρα - Άγραφα)

26 Δεκεμβρίου 2011. Η ημέρα που όλοι περιμέναμε με μεγάλη λαχτάρα έφτασε. Το ραντεβού μας στο Σταθμό Λαρίσης απ' όπου και ξεκινήσαμε για το 5ήμερο ταξίδι μας για την Λίμνη Πλαστήρα και τα όμορφα Άγραφα.
Μετά από ώρες φτάσαμε στην Καρδίτσα, όπου μας περίμενε το πούλμαν για να μας πάει στον προορισμό μας, στον όμορφο Μεσενικόλα. Ένα όμορφο και ιστορικό χωριό κοντά στη λίμνη Πλαστήρα. Ένα χωριό κτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων περιτριγυρισμένο από δάση δρυός και καστανιάς. Με κατοίκους φιλόξενους που σου ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους λες και είσαι δικός τους άνθρωπος. Δικαίως ονομάζεται "μπαλκόνι της Θεσσαλίας" αφού το βλέμμα μας φθάνει ως τον Όλυμπο και το Πήλιο.
Αυτές τις 5 πανέμορφες ημέρες, επισκεφθήκαμε το Κέντρο Ιστορικών Μελετών "Νικολάου Πλαστήρα" στο Μορφοβούνι παρέχει την ευκαιρία στον επισκέπτη μέσα από τη βιβλιοθήκη, τα χειρόγραφα, τα έγγραφα, την έκθεση φωτογραφίας και τα προσωπικά αντικείμενα να γνωρίσει τη ζωή του Νικολάου Πλαστήρα.
Το Μοναστήρι της Παναγίας Πελεκητής, που είναι λαξεμένο πάνω στο βράχο σε υψόμετρο 1.400 μέτρων. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο, οι τοιχογραφίες, ιερά ευαγγέλια, χειρόγραφα και πολλά άλλα μοναδικά σκεύη αποτελούν αληθινό μουσείο θρησκευτικής κληρονομιάς.
Τον Βοτανικό κήπο στο Νεοχώρι, όπου έχουν συγκεντρώσει αρκετά είδη λουλουδιών και φυτών, όχι μόνο από την γύρω περιοχή του Νομού Καρδίτσας αλλά και γενικότερα του Ελλαδικού χώρου.
Την Λίμνη Πλαστήρα η οποία φωλιάζει στην αγκαλιά ενός πυκνού Δάσους. Περπατήσαμε στις πλαγιές των βουνών, μέσα από πεζοπορικές και ορειβατικές διαδρομές άλλοτε εύκολες και άλλοτε δύσκολες. Κοιμηθήκαμε κάτω από τον έναστρο ουρανό και ζήσαμε στιγμές μοναδικές. Κάναμε Ιππασία, Τοξοβολία, υδροποδήλατο. Πήγαμε και είδαμε το φράγμα. Ένα έργο που ενώ η τσιμεντένια κατασκευή του σπάει τη συνοχή της φύσης, αλλά είναι υπεύθυνο για το αισθητικό αποτέλεσμα που προέκυψε από τη δημιουργία της λίμνης.
Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για τις ομορφιές που είδαμε και για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε. Δυστυχώς όπως έχουμε ξαναπεί όλα τα ωραία έχουν κι ένα τέλος. Έτσι και τώρα το ταξίδι μας έφτασε στο τέλος του. Γυρίζουμε γεμάτοι από γνώσεις, αγάπη, νέους φίλους. Γυρίζουμε και αμέσως ξεκινάμε να προγραμματίζουμε το νέο μας ταξίδι.

8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού