Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μέρα γιορτής στο Άλσος της Δεξαμενής της Νίκαιας

Μέρα γιορτής ήταν για τους 500 εθελοντές που συμμετείχαν στη δράση για τη φροντίδα και συντήρηση του του άλσους του Αγίου Φίλιππα, την Κυριακή 12 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Από νωρίς το πρωί δεκάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι του άλσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου, του τηλεοπτικού σταθμού SKAI , του halkidona.gr, της εθελοντικής διασωστικής ομάδας του Κορυδαλλού και της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Νίκαιας - Αγίου Ι. Ρέντη - Κορυδαλλού.

"Στόχος μας είναι να κάνουμε εθελοντικές δράσεις στην πόλη. Αρχίζουμε από το άλσος του Αγίου Φίλιππα, του μεγαλύτερου πνεύμονα του Πειραιά. Βάφουμε, συντηρούμε, καθαρίζουμε, ανακυκλώνουμε. Κάνουμε το άλσος υπόθεση όλων". Δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Παύλος Μπίχτας, που είχε την ευθύνη εκ μέρους του Δήμου.

Οι εθελοντές που συμμετείχαν, οργανώνονταν από υπεύθυνους του Δήμου σε ομάδες και έκαναν στοχευόμενες δράσεις στο χώρο. Συνολικά μαζεύτηκαν 270 σακούλες ξερά χόρτα και συγκεντρώθηκαν 6 κάδοι ανακυκλώσιμα υλικά. Καθαρίστηκαν και βάφτηκαν οι τουαλέτες του άλσους που ήταν κλειδωμένες για περισσότερο από ένα χρόνο, καλλωπίστηκε το θεατράκι, τοποθετήθηκαν τραπεζοκαθίσματα, βάφτηκαν τα όργανα της παιδικής χαράς και καθαρίστηκε με αμμοβολή τμήματα των πέτρινων τοιχίων. 

Ο χώρος γέμισε από νωρίς με το γέλιο και την ενέργεια των παιδιών που ήρθανε είτε οργανωμένα είτε με τους γονείς τους για να συμμετάσχουν στη δράση για το άλσος της πόλης τους, της γειτονιάς τους.

Στη δράση ανταποκρίθηκαν οι μαθητές του κέντρου πληροφορικής INTERactive EDUcation, μαθητές από το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, η ομάδα του Phoenix Radio, το συνεργείο καθαρισμού της Karcher που παραχώρησε ανθρώπους και μηχανήματα και τους εθελοντές γλύκαναν και δρόσισαν τα νοστιμότατα φρούτα που προσέφερε το προεδρείο της Α' Λαϊκής Πειραιά "Η Συνδικαλιστική Ένωση".

Για την εκδήλωση ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης δήλωσε:
"Σήμερα είναι μέρα γιορτής για το άλσος. Η ανταπόκριση του κόσμου - παρά το γεγονός ότι είναι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ευχαριστώ όλους όσους μόχθησαν για τη διοργάνωση της δράσης. Όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν εξαιρετικά για να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα τον καλλωπισμό του άλσους. Η γιορτή αυτή δεν τελειώνει εδώ. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερες ενέργειες. Η μαζική παρουσία εθελοντών μας "επιβάλλει" να κάνουμε περισσότερα.

Πηγή: www.polisnikaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου