Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Κορυδαλλού: Πράξη ελπίδας, πράξη ζωής

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πρωτοβουλία σωτήρια, καθοριστική για την ανθρώπινη ζωή, μία πράξη προσφοράς σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.
δίνοντας αίμα, προσφέρουμε ζωή, ενεργοποιούμε την κινητήρια δύναμή της, κάνουμε μία πράξη ελπίδας και όχι μία κίνηση φιλανθρωπίας. Γιατί το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η επιβίωση εξαρτάται αποκλειστικά από την μετάγγιση αίματος. Είναι οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι όσοι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, στην πλειοψηφία τους παιδιά και οι πάσχοντες από αιματολογικές ασθένειες.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει μία ακόμα αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 στο κτήριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα, Πλατεία Μέμου, από τις 09:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ. στο ισόγειο των ΕΔΑΠ. 
Στο Δ¨ημο Κορυδαλλού λειτουργεί Τράπεζα αίματος που είναι πάντα έτοιμη να βοηθήσει όλους τους Κορυδαλλιώτες και τους συγγενείς τους στις περιπτώσεις ανάγκης. Και οι ανάγκες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών είναι ιδιαίτερα αυξημένες, τόσο λόγω των τροχαίων ατυχημάτων, όσο και της υπολειτουργίας των φορέων που διοργανώνουν αιμοδοσίες. Τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα έλλειψης γι' αυτό και η αιμοδοσία της 24ης Ιουνίου, είναι πολύ μεγάλης σημασίας για όλους μας!
Αξίζει να θυμόμαστε ότι:
  • Για να σωθεί ένας βαριά τραυματισμένος με εσωτερική αιμορραγία χρειάζονται 20-50 αιμοδότες.
  • Για να σωθεί μία μητέρα με ρήξη μήτρας κατά τον τοκετό χρειάζονται 10-15 αιμοδότες.
  • Για να σωθεί ένας άρρωστος με ακατάσχετη γαστρορραγία χρειάζονται 10-15 αιμοδότες.
  • Για να σωθεί ένα παιδί με μεσογειακή αναιμία χρειάζονται 12-36 αιμοδότες.
Πηγή: www.korydallos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου