Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

" Έλα στην Ανακύκλωση " με την COSMOTE

Στην COSMOTE, βλέπουμε τον κόσμο γεμάτο δράσεις για το Περιβάλλον, γι αυτό και συνεχίζουμε δυναμικά την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων & αξεσουάρ, μπαταριών και μελανοδοχείων με το πρόγραμμα " Έλα στην Ανακύκλωση "

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται με επιτυχία από το 2005 στο πλαίσιο του πιστοποιημένου κατά το πρότυπο ISO 14001, Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, στα κτίρια της εταιρείας και στο δίκτυο καταστημάτων COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα. Έως το 2009, συγκεντρώθηκαν πάνω από 24,8 tn κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, πάνω από 123,6 tn μπαταριών και 4.800 τεμάχια μελανοδοχείων.

Με το πρόγραμμα αυτό και με το μήνυμα "Ο κόσμος θα γίνει πιο πράσινος με τη βοήθειά σου", η COSMOTE, καλεί και παροτρύνει το κοινό και τους εργαζομένους της να εντάξουν την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητά τους.

Τ πρόγραμμα " Έλα στην Ανακύκλωση " συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας, στην καταπολέμηση της ρύπανσης του εδάφους και του υδάτινου ορίζοντα, καθώς και στη μείωση του όγκου απορριμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ένα μόνο κινητό τηλέφωνο, αποτελείται από δεκατέσσερα διαφορετικά υλικά, όπως πλαστικό και μέταλλα, το 90% των οποίων μπορεί να ανακυκλωθεί, εξοικονομώντας μεγάλες ποσότητες ενέργειας.


  • Οι μπαταρίες ευθύνονται για το 20% των τοξικών ουσιών των απορριμμάτων, καθώς περιέχουν μόλυβδο, κάδμιο και υδράργυρο. Με την εναλλακτική διαχείρισή τους, αποφεύγεται η απόρριψή τους στο περιβάλλον και, συνεπώς, η μόλυνση του εδάφους, του υδάτινου ορίζοντα και τελικά της διατροφικής αλυσίδας και του πόσιμου νερού


  • Τα άδεια μελανοδοχεία φτάνουν στην Ευρώπη τα 200 εκατομμύρια τεμάχια το χρόνο και μόνο το 20% αυτής της ποσότητας ανακυκλώνεται. Η μη ελεγχόμενη απόρριψή τους βλάπτει το περιβάλλον, καθώς εξαιτίας της παρουσίας του πλαστικού, η αποσύνθεσή τους μπορεί να διαρκέσει και 1000 χρόνια. Κάθε μελανοδοχείο μπορεί να ανακυκλωθεί από 3 έως 7 φορές.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού "ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.", το Συλλογικό Συστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών και Συσσωρευτών "ΑΦΗΣ" (Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών".

Πηγή: www.cosmote.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου