Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

3η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Πανελλήνια Διασωστική Άσκηση που διοργάνωσε η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κορυδαλλού (ΕΔΟΚ) στις 14 και 15 Μαΐου στο Σχιστό (περιοχή πρώην Λατομείων) με την συμμετοχή ομάδων πολιτικής προστασίας και εθελοντών. Στην άσκηση πήραν μέρος 45 εθελοντές μέλη διασωστικών ομάδων: Διασωστική ομάδα ΕΕΕΔΕΑ Πετρούπολης, Διασωστική ομάδα ΕΟΠΠ Περιστερίου, Διασωστική ομάδα Φιλαδέλφειας, καθώς και οι Πρόσκοποι του 8ου Συστήματος της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Νίκαιας-Κορυδαλλού και εργαζόμενοι της Δημοτικής Αστυνομίας Αιγάλεω. Είναι η δεύτερη φορά που η ετήσια άσκηση της ΕΔΟΚ πραγματοποιείται στην συγκεκριμένη περιοχή, μετά την επιτυχία που είχε σημειώσει τον Οκτώβριο του 2009.

Σκοπός της ήταν να γίνει ένα όσο το δυνατόν ρεαλιστικό σενάριο αστικής διάσωσης τροχαίου, αστικής διάσωσης σεισμού, ορεινής διάσωσης με χρήση ορειβατικού εξοπλισμού, καθώς και δασικής πυροπροστασίας - πυρόσβεσης με τη συνεργασία διαφόρων διασωστικών ομάδων.

Τα συγχαρητήρια του στα μέλη της ΕΔΟΚ και σε όλους τους συμμετέχοντες εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, που παρακολούθησε μέρος της άσκησης.

Πηγή: www.korydallos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου