Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

19η Γιορτή Βιβλίου αφιερωμένη στους αθλητές των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics

Το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του με το βιβλίο δίνει και φέτος ο Δήμος Κορυδαλλού με τη διοργάνωση της 19ης Γιορτής Βιβλίου στην πλατεία Ελευθερίας. Εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων, παλαιότεροι και νεότεροι αλλά και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις συνθέτουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης που φέτος είναι αφιερωμένο στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics - Αθήνα 2011 και στους ιδιαίτερους αυτούς αθλητές που παίρνουν μέρος σε αυτή την παγκόσμια γιορτή.

Αντιπροσωπεία τους θα παραστεί στα εγκαίνια των εκδηλώσεων την Παρασκευή 17 Ιουνίου μεταφέροντας την αξία της συμμετοχής, της προσπάθειας και του αγώνα πέρα και πάνω από δυσκολίες, δίνοντας ένα ιδιαίτερα συμβολικό μήνυμα. Ομιλητές της βραδιάς θα είναι ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και η Μαρία Μαγείρου, εκπρόσωπος του οργανισμού διοργάνωσης των αγώνων. Στη συνέχεια η γνωστή συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αγγελική Βαρελλά θα παρουσιάσει το βιβλίο της "Ο υπέροχος κόσμος των νικητών".
Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
Πέμπτη 16 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.: έναρξη 19ης Γιορτής Βιβλίου.
Παρασκευή 17 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.: εγκαίνια.
Σάββατο 18 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.: Παιδικό πάρτι με πολλά παιχνίδια, καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες για όλα τα παιδιά.
Κυριακή 19 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.: "Ο Καραγκιόζης γιατρός" από το Θέατρο Σκιών Ηλία Καρελλά. Ο λαϊκός ήρωας μας συμβουλεύει για τη διατροφή και την άθληση. Μετά την παράσταση τα παιδιά θα φτιάξουν με τους καραγκιοζοπαίχτες ένα μικρό θέατρο σκιών και θα ζωντανέψουν τη δική τους παράσταση.
Δευτέρα 20 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.: Καλλιτέχνες - εκπαιδευτές από τα Εργαστήρια Τέχνης Κορυδαλλού θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες επίδειξης σκάκι - σιμουλτανέ από τον Σκακιστικό Όμιλο Κορυδαλλού.
Τρίτη 21 Ιουνίου, 7:30 μ.μ.: Καλλιτέχνες - εκπαιδευτές από τα Εργαστήρια Τέχνης Κορυδαλλού θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους. Θα ακολουθήσουν μοντέρνοι χοροί από τα χορευτικά τμήματα του τομέα πολιτισμού του Οργανισμού.
Τετάρτη 22 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.: "Ο Καραγκιόζης Ολυμπιονίκης" από το Θέατρο Σκιών Ηλία Καρελλά. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι για όλα τα παιδιά, παιχνίδια και πειράματα από τον μαγικό κόσμο των σκιών.
Πέμπτη 23 Ιουνίου, 8:00 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά τμήματα του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού. Συμμετέχουν και χορευτικά τμήματα των ΕΔΑΠΕ.
Παρασκευή 24 Ιουνίου, 8:00 μ.μ.: Η μουσική δημιουργία των ωδείων της πόλης μας. Συμμετέχει το "Έντεχνο ωδείο".
Σάββατο 25 Ιουνίου, 8:30 μ.μ.: Συναυλία ροκ με τους "Groove Therapist" και τους "Orama".
Κυριακή 26 Ιουνίου, 8:00 μ.μ.: Η μουσική δημιουργία των ωδείων της πόλης μας. Συμμετέχουν: "Μουσική Σχολή Αλύπιος", "Λυρικό Ωδείο", "Σχολή Παπαδάτου", "Δημοτικό Ωδείο Κορυδαλλού".

Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 7:30 - 10:30 μ.μ. Δευτέρα, Τρίτη: 7:30 μ.μ. - 9:30 μ.μ.

Πηγή: www.korydallos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου