Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Οι Μουσικές Βραδιές στο Κηποθέατρο συνεχίζονται...

Quintetto Novitango & Andre Maia / 3/7/2011
Είσοδος 10 €, Ώρα έναρξης 21:00

Νέο tango από σύγχρονους Αργεντίνους συνθέτες.
Σέρτζιο Ναστάζε (βιολί), Σταύρος Κατηρτζόγλου (κιθάρα), Γιάννης Αντωνόπουλος (πιάνο), Γιώργος Θεοδωρακάκος (κοντραμπάσσο), Αναστασία Γεωργάκη (ακορντεόν, επιμέλεια). Στο γενικότερο κλίμα της αναβίωσης του Tango σε παγκόσμιο επίπεδο επιχειρεί να καλύψει διάφορες όψεις του Nuevo Tango μέσα από τις πρωτοποριακές συνθέσεις του A. Piazzolla και άλλων συνθετών που συνδυάζουν με θαυμάσια ισορροπία τη συγκινησιακή φόρτιση του παραδοσιακού Tango με την επιμελημένη τεχνοτροπία της λόγιας μουσικής.
Συμμετέχει ο Πορτογάλος Fadista Andre Maia. Τραγούδι: Φένια Παπαδόδημα.


Συναυλία Fado με την Paula Colaco

Τι μουσικό σχήμα που θα επισκεφθεί τη χώρα μας, έρχεται από την Πορτογαλία και συγκεκριμένα από την καρδιά της Λισαβόνας, την Αλφάμα (η πιο παλιά γειτονιά της πρωτεύουσας) όπου αναπτύχθηκε και επιβιώνει ως τις μέρες μας, σχεδόν αναλλοίωτο, το παραδοσιακό fado. Το fado tradicional είναι περισσότερο μία φιλοσοφία ζωής παρά ένα απλό είδος μουσικής και απαιτεί μια ιδιαίτερη τεχνική και ερμηνεία από τον fadista Αποτελεί δε μια κλειστή κοινωνία (κάτι σαν τους παλιούς ρεμπέτες στον Πειραιά). Η μετάδοση της παράδοσης του fado γίνεται ακόμα και στις μέρες μας προφορικά, μέσα στις ταβέρνες.
Paula Colaco (γυναίκα fadista), Paulo Rocha (άντρας fadista) Flavio Cardoso (πορτογαλική κιθάρα), Flavio Cesar Massene Cardoso (κλασική κιθάρα).

Πηγή: www.polisnikaia.gr


Χορηγοί Επικοινωνίας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου