Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Καλοκαιρινή Μεγάλη Δράση Υπαίθρου "ΑκρΑνατολικά"

Το μεγάλο ταξίδι για την 8η Κοινότητα Ανιχνευτών Κορυδαλλού ξεκίνησε. Ένα ταξίδι με συνταξιδιώτες άλλες δύο Κοινότητες της Περιφέρειας Σαρωνικού. Την 2η Κοινότητα Αεροπροσκόπων Νικαίας και την 5η Κοινότητα Ναυτοπροσκόπων Πειραιά.
Ένα ταξίδι "ΆκρΑνατολικά".

Ρόδος-Σύμη-Καστελόριζο

Ρόδος - Το νησί των Ιπποτών
Σύμφωνα με την μυθολογία, όταν ο Δίας αποφάσισε να μοιράσει τη Γη στους Ολύμπιους θεούς, ο Ήλιος έλειπε από τη μοιρασιά. Ο Δίας για να μην τον αδικήσει, του είπε ότι η πρώτη γη που θα αναδυόταν από τη θάλασσα το επόμενο πρωί, θα γινόταν δική του. Έτσι αναδύθηκε ένα πανέμορφο και καταπράσινο νησί, το φωτεινότερο της Μεσογείου, η Ρόδος. Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων ή αλλιώς το νησί των ρόδων ή το νησί των ιπποτών, μπορεί να έχει πολλά ονόματα και.... δύο Πόλεις, τη Μεσαιωνική και τη Νέα, αλλά σίγουρα έχει το δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Η Μεσαιωνική πόλη με τα λαμπρά οικοδομήματα που στέγασαν τους Ιππότες και τα επιβλητικά νεοκλασικά κτήρια, η καταπράσινη κοιλάδα με τις Πεταλούδες, η Ακρόπολη της Λίνδου, ο Κολοσσός, το διάσημο Φαληράκι και οι ατέλειωτες παραλίες με τις κατάξανθες αμμουδιές, σηματοδοτούν την μοναδικότητα του νησιού, με τις ευλογίες του Ήλιου!

Σύμη - Ταξίδι στο όνειρο
Χρώμα και φως, δύο λέξεις θα μπορούσαν να περιγράψουν την κοσμοπολίτικη Σύμη, το νησί που φύση προίκισε με τόσες ομορφιές και η ναυτική και εμπορική παράδοση αιώνων με μια μοναδική αισθητικής αρχιτεκτονική.
Τα πολυφωτογραφημένα αρχοντικά σπίτια του Γιαλού και του Χωριού θα μαγνητίσουν το βλέμμα σας. Τα μουσεία, τα ιστορικά και τα χριστιανικά μνημεία της διάσπαρτα στις πλαγιές των βουνών της, θα σας ταξιδέψουν στο παρελθόν, ενώ τα πεύκα και τα κυπαρίσσια θα σας χαρίσουν τη δροσιά τους κατά τις πεζοπορικές εξορμήσεις.
Ανακαλύψτε την περίφημη Μονή του Πανορμίτη, επισκεφτείτε τα καρνάγια και το Ναυτικό Μουσείο, για να μάθετε πολλά για την ενασχόληση των κατοίκων με την ναυπηγική και τη σπογγαλιεία, αλλά και τα πατητήρια, για γνωρίσετε τη μακρά αμπελουργική παράδοση της Σύμης.

Καστελόριζο
Μία μικρογραφία νησιού με το οξύμωρο όνομα Μεγίστη. Έτσι λέγεται επισήμως το Καστελόριζο, το Καστέλο Ρόσο, όνομα που της έδωσαν οι Ιωαννίτες Ιππότες της Ρόδου, επειδή οι βράχοι γύρω από το κάστρο είναι κατακόκκινοι. Για μια βουτιά μέσα στο γαλάζιο σπήλαιο, έρχοντια ταξιδιώτες από παντού. Ονομάζεται σπηλιά του Παραστά ή Φώκιαλη, επειδή είναι φωλιά για φώκιες και είναι διάσημη παγκοσμίως ως ένας ασύγκριτος γεωλογικός θησαυρός. Οι σμαραγδένιες θάλασσες, η Δωδεκανησιακή αρχιτεκτονική, το Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, η Πλατεία Λουκά Σαντραπέ στα Χωράφια, ο ναός των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό. Οι κάτοικοι του νησιού το απολαμβάνουν να αφηγούνται όμορφες ιστορίες για τον τόπο τους.

Εύχομαι σε όλους Καλό μας Ταξίδι.

"Ωρίωνας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου