Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Βραδιά ψυχαγωγίας

Σαββατόβραδο και η Κοινότητά μας είναι έτοιμη για την βραδιά ψυχαγωγίας που είχαμε προγραμματισμένη. Η συνάντησή μας ήταν στο Σύστημα στις 21:00 απ' όπου και ξεκινήσαμε για το "Στέκι του Μάκη", ένα ρεμπετάδικο στη Δραπετσώνα. Δεν είναι δύσκολο να το βρει κανείς. Οι περισσότεροι έχουν ακούσει γι' αυτό από φίλους που το έχουν επισκεφθεί. Χωρίς να δυσκολευτούμε καθόλου στο πάρκινγκ, αφού μπορεί ν' αφήσεις το αυτοκίνητο κοντά στο μαγαζί, βρεθήκαμε στο εσωτερικό του.
Ο χώρος αν και μικρός, είναι ιδιαίτερα ζεστός και φιλικός, διακοσμημένος με φωτογραφίες μεγάλων ερμηνευτών και στιχουργών που έχουν αφήσει ιστορία στο ρεμπέτικο τραγούδι. Η ορχήστρα παίζει ωραίες, γνωστές μελωδίες ρεμπέτικης μουσικής. Το μεγάλο όνομα της βραδιάς, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού ο κύριος Μάκης, ο οποίος δίνει ρεσιτάλ. Άλλο να είστε εκεί να το ακούτε και να το βλέπετε και άλλο να σας το λένε. Μόλις καθίσαμε στο τραπέζι που είχαμε κλείσει και τακτοποιηθήκαμε, έρχονται και κατάλογοι με το μενού. Ξεκινήσαμε με σαλάτες, διάφορα ορεκτικά και μερακλίδικους μεζέδες (φλογέρες, τυρί σαγανάκι, μπεκρή μεζέ κλπ) και συνεχίσαμε με Κότσι, Λουκάνικα, Μπριζόλες κ.α. Αφού γευτήκαμε όλες αυτές τις λιχουδιές και όπως λέει και η παροιμία, "Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει", ξεκινήσαμε να δείχνουμε και τις χορευτικές μας ικανότητες.
Η βραδιά κύλησε πάρα πολύ όμορφα, με χορό, τραγούδι και πάρα πολύ γέλιο.Δυστυχώς όμως όλα τα ωραία έχουν κάποιο τέλος. Έτσι και αυτή η βραδιά τελείωσε. Θα μείνει όμως για πάντα στη μνήμη μας. Ελπίζουμε να το ξανακάνουμε πολύ σύντομα.

"Ωρίωνας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου