Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλη Δράση Υπαίθρου "ΑκραΑνατολικά"



Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010
Η πολυήμερη αναμονή για την καλοκαιρινή μας Μεγάλη Δράση Υπαίθρου έφτασε στο τέλος της.
Τρεις Κοινότητες Ανιχνευτών, η 5η Ν/Π Πειραιά, η 2η Α/Π Νικαίας και η 8η Π/Π Κορυδαλλού, συναντιούνται στο λιμάνι του Πειραιά για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι ονειρεμένο.
Το πλοίο λύνει τους κάβους και σαλπάρει για ΑΚΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ (Ρόδος – Σύμη – Καστελλόριζο – Στρογγύλη – Ρω.)
Ένα 10ήμερο ταξίδι Έρευνας, Φαντασίας, Παιχνιδιού, Δημιουργίας, Προσφοράς, Αναζήτησης, Πολιτισμού, Φιλίας κλπ.
Αλήθεια αυτή η δράση τελείωσε έτσι απλά; Όχι βέβαια. Θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας, θα τη ζούμε στο κάθε της λεπτό και θα τη συζητάμε για μια ζωή, όπως γίνεται και με τόσες άλλες δράσεις.
Γι' άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς, οι οποίοι μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, τα οποία μπόρεσαν κι έζησαν στιγμές μοναδικές και ανεπανάληπτες. Και πράγματι είναι ανεπανάληπτες γιατί κάθε φορά που πάμε κάπου είναι διαφορετική.
Επίσης ευχαριστούμε:
· Την Ιερά Μονή Πανορμίτου Σύμης, για τη φιλοξενία στον ξενώνα της Μονής.
· Τον Δήμαρχο Σύμης κύριο Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, για τις διευκολύνσεις που μας παρείχε με τις παρεμβάσεις του.
· Τον Περιφερειακό Έφορο Δωδεκανήσου Δημήτριο Χατζηγιακουμή για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά μας και την ενεργοποίηση των εκεί υφισταμένων κλιμακίων της πόλης της Ρόδου αλλά και τις σχετικές διερευνήσεις που έγιναν κατά τόπους από μέλη του Επιτελείου της Περιφέρειας.
· Τον Αρχηγό του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου Νικόλαο Βενούτσο, για τις διευκολύνσεις που μας παρείχε στο χώρο του Συστήματος.
· Το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρόδου για τη διάθεση της Προσκοπικής Εστίας στην Αμαράντειο Σχολή.
· Τον υπεύθυνο Βαθμοφόρο φιλοξενίας του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρόδου Αλέξανδρο, για την ολοκληρωτική διάθεση του εαυτού του σε όλες μας τις μετακινήσεις, μεταφορές και την τροφοδοσία.
· Τον Τοπικό Έφορο Πειραιά Νικόλαο Ζηλάκο για την ηθική και υλική συμπαράσταση στη δράση, αλλά σε όλο το Επιτελείο της Δράσης.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή τους στη Δράση, αλλά και για την εν γένει συμπεριφορά τους κατά τη διάρκειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου