Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Σπαθάρειο Μουσείο



Το Σπαθάρειο Μουσείο επισκέφθηκε η Κοινότητα μας για να μάθει την ιστορία του πολυσυζητημένου Καραγκιόζη και του Θεάτρου Σκιών.

Η δημιουργία του Σπαθάρειου Μουσείου είναι το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας και επίπονης προσπάθειας του διάσημου καλλιτέχνη Ευγένιου Σπαθάρη και της δυνατής θέλησης του Δήμου Αμαρουσίου που συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση ενός κοινού ονείρου. Ο Καραγκιόζης να αποκτήσει ένα μόνιμο στέκι.
Το Σπαθάρειο Μουσείου Θεάτρου Σκιών, στεγάζεται στο ωραίο νεοκλασικό κτίριο της Πλατείας Κασταλίας και είναι μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρο τον κόσμο. Σκοπός του Σπαθάρειου Μουσείου είναι να διατηρήσει, να προστατεύσει και να προβάλλει με κάθε τρόπο αυτό το σημαντικό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που εκπροσωπεί το λαϊκό θέατρο και ο ήρωας του, ο ελληνικός Καραγκιόζης.
Πρόκειται για έναν χώρο τον οποίο επισκέπτονται οι μεν μεγάλοι για να θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια, οι δε μικροί για να μαθαίνουν, από τα έργα και τις φιγούρες που θα βλέπουν, την ιστορία του θεάτρου σκιών και του ελληνικού Καραγκιόζη.

"Ωρίωνας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου