Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ανιχνευτικό Εργαστήριο "Μαρμαρογλυπτική"

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε το Ανιχνευτικό Εργαστήριο Μαρμαρογλυπτικής. Στο εργαστήριο συμμετείχαν 22 Ανιχνευτές. (Από την 2η Κοινότητα Α/Π Νικαίας, την 8η Κοινότητα Π/Π Κορυδαλλού, την 9η Κοινότητα Α/Π Νικαίας και την Κοινότητα της Τοπικής Εφορείας Νικαίας-Κορυδαλλού.

Ειδικός συνεργάτης ήταν ο φίλος και Πρόεδρος της ΕΚΣ του 8ου Συστήματος Προσκόπων Κορυδαλλού κύριος Στέλιος Γεωργακάκης, ο οποίος με υπομονή και πολύ ενδιαφέρον μύησε τους συμμετέχοντες στην τέχνη της Μαρμαρογλυπτικής.

Αφού μας ταξίδεψε χιλιάδες χρόνια πίσω και μας ανέλυσε από το πως έβγαζαν το μάρμαρο, αλλά και το πως και με πόσο κόπο το μετέφεραν, καθώς επίσης και τη διαδικασία με την οποία κατασκεύαζαν οι αρχαίοι όλα αυτά τα αριστουργήματα που βλέπουμε εμείς σήμερα, έφτασε στη σύγχρονη εποχή όπου μας ανέλυσε και πάλι όλη τη διαδικασία που γίνεται έως το τελικό αποτέλεσμα.

Έπειτα οι Ανιχνευτές χωρισμένοι σε ομάδες πέρασαν απ' όλα τα στάδια επεξεργασίας του μαρμάρου, σκάλισαν ο καθένας ξεχωριστά πάνω στο μάρμαρο διάφορα σχέδια, έκοψαν στον τροχό, σκάλισαν με τον παντογράφο τα δικά τους καλλιτεχνήματα.

Μπράβο σε όλα τα παιδιά!!!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο Στέλιο που με τόση υπομονή και ενδιαφέρον μας έδειξε αυτήν την τόσο όμορφη τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου